Tietoa Aurinkotarhasta

Tietoa Aurinkotarhasta

Aurinkotarha on kodinomainen ja pieni päiväkoti Karjaalla, Raaseporissa. Tarjoamme steinerpedagogisesti suuntautunutta ja kaksikielistä päivähoitoa. Aurinkotarhassa vaalimme leikkiä ja iloa, satuja sekä luonnon ja vuodenaikojen kierron mukana elämistä. Rohkaisemme luovuuteen ja annamme lapsille aikaa ja rakkautta. Aurinkotarhassa on turvallinen ilmapiiri pienten ryhmäkokojen vuoksi. Kaikki perheet tuntevat toisensa ja yhdessä luomme lapsillemme parhaat mahdolliset oltavat päivähoidossa. Aurinkotarhassa korostuu leikin rauha ja satujen taika, sekä toisten ihmisten ja ympäristön kunnioittaminen. Syömme päiväkodissa valmistettua kasvisruokaa joka päivä, ulkoilemme paljon säästä riippumatta ja pidämme hyvin tärkeänä, että lapsia ympäröivät materiaalit ovat laadukkaita luonnonmateriaaleja.

Päivä-, viikko- ja vuodenkierron rytmi

Aurinkotarhassa jokaisella päivällä on oma teemansa: metsäretkipäivät, maalauspäivä ja leipomispäivä, myös alle 3-vuotiaiden ryhmässä noudatetaan teemapäiviä maalaus- ja leipomispäivän osalta. Aamut alkavat koko päiväkodin yhteisellä piirillä puutarhassa, syömme hieman näkkileipää ja laulamme vuodenaikaan sopivia lauluja ja loruja. Päivänkulkua rytmittävät säännölliset rutiinit, sadunkerronta ja laulut.

Aurinkotarhassa tärkeitä ovat vuodenajat ja niihin liittyvät juhlat. Aurinkotarhassa vietetään Mikael-, lyhty-, adventti-, joulu-, pääsiäis-, ja kevätjuhlia. Osaan juhlista ovat myös vanhemmat ja sisarukset tervetulleita.

Aurinkotarhassa lapsen oma syntymäpäiväjuhla on tärkeä. Lapsen oma elämäntarina kerrotaan. Syntymäpäivänä lapsi saa tuoda jonkun herkun tarjottavaksi koko päiväkodille juhlansa kunniaksi. Lapsi saa juhlassa pienen lahjan päiväkodilta. Kesällä syntymäpäiviä viettävien lasten juhlat pidämme heti syksyllä mahdollisuuksien mukaan. Perheiden kanssa sovitaan ajankohdat tarkemmin.

Esiopetus

Aurinkotarha tarjoaa esiopetusta. Esiopetusvuotta kutsutaan steinerpedagogiikassa Kuningasvuodeksi. Aurinkotarhan eskarissa teemme vuoden aikana monenlaisia käsitöitä, liikumme paljon ja monipuolisesti, opettelemme sosiaalisia taitoja ja omista tavaroista huolehtimista, sekä harjoittelemme vastuun ottamista. Esiopetus toimii Aurinkotarhan muun yli 3-vuotiaiden ryhmien yhteydessä. Aamupiiri, ulkoilut, retki, maalaus, leipominen ja kodinhoito sekä vapaa leikki ja käden työt ovat kaikki esiopetusta. Tämän lisäksi pidämme heille erillisiä esiopetustuokioita ja annamme tehtäviä.

Hoitomaksut

Aurinkotarha on yksityinen päiväkoti, hoitomaksut ovat tulosidonnaisesti

alle 3-vuotiaasta 160-310e/kk

yli 3-vuotiaasta 130-280e/kk

Hoitomaksuista löydät lisätietoa täältä.

Ota yhteyttä!