Dags att ansöka om dagvårds- och förskoleplats

Dags att ansöka om dagvårds- och förskoleplats

Välkommen att ansöka om dagvårds- och förskoleplats till hösten 2021. Ansökningstiden är till den 31.3.2021. Du kan skicka in din ansökan här på hemidan. Vid eventuella frågor kontakta oss per e-post: solgarden.aurinkotarha@gmail.com eller ring oss på numret 045 78315704.

Solgården Aurinkotarha är ett tvåspråkigt steinerpedagogiskt daghem med svenskspråkig förskola. Solgården Aurinkotarha ligger mitt i hjärtat av Karis, i Raseborg. Solgården Aurinkotarha är ett litet daghem med 28 dagvårdsplatser. I vår verksamhet ingår Små Solarna med barn under tre år, Aurinkokukat och Ringeblommorna, med barn i åldern 3-6 år och egen svenskspråkig förskola. På Solgården Aurinkotarha lever språken, svenska och finska naturligt bredvid varandra. Verksamheten är uppbyggd kring en veckorytm. Vi leker mycket utomhus och vi har två skogsdagar per vecka.

Vi bakar, målar och lyssnar till den berättade sagan. Vi rör oss i sagolek (eurytmi) och ringlekar, vi sjunger och spelar. Vi värnar om ro, rytm, delaktighet och den fria leken.

Ute i vår trädgård odlar vi örter och grönsaker tar hand om våra kaniner och låter barnen ta del av kretsloppet från jord till bord. Där ingår skötsel av kompost, krattning, plantering, sådd och skörd. Vi äter ekologisk och närproducerad mat och måltiden tillreds i vårt eget kök av vår egen kock. Varje barn är unikt. Genom rytm och ritualer och upprepningar skapar vi trygghet i tillvaron för det lilla barnet i dagvård. Vi firar många fester under årsloppet och den egna födelsedagen firas med särskild vördnad.

Vi erbjuder en varm och öppen gemenskap med stora möjligheter att delta i verksamheten. Vi utvecklar vår barnträdgård tillsammans och har ett öppet kommunikativt samarbete med alla våra föräldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.